Arama

ŞAHİDİM YA RABBİ !

29/02/2024 07:03 | Son Güncelleme : 29/04/2024 19:17 | Müslüm OKATAN


ŞAHİDİM YA RABBİ !

ŞAHİDİM YA RABBİ !

 

İliklerine kadar ıslanır ya insan… İşte öyle ıslanmak istiyorum. Şarıl şarıl yağan yağmurun altında saatlerce yürümek, iliklerime kadar işleyecek yağmurun altında şakır şakır ağlamak istiyorum. Simşekler çaksın, sağıma soluma düşsün, yaksın, kavursun beni istiyorum.

 

Amerikalı askerin teslimiyeti kadar bir teslimiyet yok bende. Dinimin adı ‘teslim olmak’ iken bir gayri müslim askerin teslimiyetini kıskanıyorum.

 

Kendini yakarken o asker “Bu soykırımın suç ortağı olmayacağım!” diye haykırırken aslında hepimize “Siz suç ortağısınız!” diye haykırıyordu.

 

Benim insanımın, benim müslümanımın, bir koladan, bir kahveden vazgeçemeyişini görmek, izlemek, inanın Gazze şehitlerinden daha çok canımı yakıyor.

 

Ülkemin hala İsrail ile ticareti kesmeyişinden, kesemeyişinden, daha çok canım yanıyor.

 

Benim esnafımın İsrail mallarını satmaktan vazgeçemeyişine daha çok kahroluyorum.

 

Çok aradım. Şehrin öbür ucunda dahi olsa İsraili boykot eden bir esnaf bulursam gidip ondan alışveriş yapacağım diye çok baktım. Koskoca bu şehirde küçük bir mahalle bakkalı bile bulamadım. İsrail’i boykot edip “İsrail mallarıni satmayacağım” diyen bir esnaf bulamadım. Böyle bir esnaf bilen varsa lütfen bana iletsin.

 

Ama en garibi ne biliyormusunuz? Whatsapp durumunda hem İsrail aleyhtarı paylaşımlar yapıp hemen akabinde satışını yaptığı İsrail mallarını durum yapan esnaf arkadaşlarım, en çok da sizin durumunuz içler acısı.

 

Ve mübarek Ramazan ayı kapımıza dayanırken orda açlıktan ölen Gazzelileri görerek nasıl oruç tutacağız? “Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir.” diyen Peygamber’in ümmeti olduğumuzu nasıl iddia edip oruç tutacağız? Ve hala “ama” ile başlayıp “7 Ekim’de Hamas saldırmasaydı” safsatasının ve cehaletinin içinde olan Müslümanlar, size de Eyvallah!

 

Ve Gazze’de bunlar yaşanırken Suud şerefsizine para kazandırıp sayfa sayfa boy boy resim paylaşıp umreye gidenler, size de Eyvallah!

 

Yarın Hakk’ın divanına varınca hakkın alır karınca.

 

Şahitsin Ya Rabbi! 

 

Şahitsin Ya Rabbi!

 

Ben de şahitim!

 

Beni de mes’ul t

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin iki yıl içinde insansı robotları seri üretmeyi planlıyor. Peki uzmanlar, teknolojinin 2035 yılına kadar dünyayı nasıl değiştireceğini düşünüyor?

5 ay önce
İKİDİR AYNI

İKİDİR AYNI

3 ay önce