Arama

OĞUZELİ BELEDİYESİ’NDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMA BÜYÜK DESTEK

29/02/2024 14:19 | Son Güncelleme : 29/04/2024 19:07 | Müslüm OKATAN


OĞUZELİ BELEDİYESİ’NDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMA BÜYÜK DESTEK

 

“BEREKETLİ HİLAL TOPRAKLARI NAKIŞ GİBİ İLMEK İLMEK İŞLENİYOR”

Oguzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, yerelden kalkınma hamlesi doğrultusunda tarımın her alanında üreticinin yanında yer alıyor ve destekliyor.

IMG-20240229-WA0021-i65e210fb5523e.jpg

 

Oğuzeli Belediyesi Türkiye’nin kurutmalık deposu olarak bilinen Oğuzeli’nde sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla bir yandan doğal kaynakların sorumlu kullanımını teşvik ediyor, bir yandan da tarımda verimliliği artırıyor.

IMG-20240229-WA0012-i65e2110c48cec.jpg

Projenin amacının ailelere tarım ve tarımsal üretimi gelir sağlayıcı faaliyetler yoluyla, ailelere sürdürülebilir geçim kaynağı sağlamak olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Çiftçimizin uzun vadede bağımsız olarak tarımsal anlamda üretim yapmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

IMG-20240229-WA0016-i65e21138683d3.jpg

Başkan Kılıç, “Projenin ana amacı ailelere tarım ve tarımsal üretimi gelir sağlayıcı faaliyetler yoluyla, ailelere sürdürülebilir geçim kaynakları yaratmak. Bunun için ilk önce projeden faydalanan ailelere teknik, gıda üretimi gıda işlenmesi ve paketleme eğitimleri verdik. Daha sonra ailelerimize sürdürülebilir bir gelir yaratmak ve uzun vadede bağımsız olarak tarımsal anlamda üretim yapmalarını sağlamak için 220 dönüm tarla kiralayarak tahsis ettik. Her aileye 3 dönümlük bir alan verildi. Ailelerimiz tahsis ettiğimiz alanlara patlıcan fidesi ektiler. Öğrendikleri tüm teknik bilgileri usta eğiticiler nezaretinde burada uyguladılar. Tüm sezon sonunda aile başı 30 ton patlıcan hasadı bekliyoruz. 

 

Ben bu projenin başından sonuna kadar emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve toprağı ilmek ilmek işleyen ailelerimize sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

ÜSTÜN KALİTE HİZMET FARKI TURBOCU KEMAL

ÜSTÜN KALİTE HİZMET FARKI TURBOCU KEMAL

turbocu Kemal Üstün hizmet Anlayışı İle kalitesinden ödün vermiyor. Otomotiv sektöründe sunduğu kalite ve fiyat ile rekabetçi bir seviye yaratan ve markasıyla güven sağlayan, müşteri ve çalışan memnuniyetlerini ön planda tutan, sektöründe global seviyede ilk 5 firma arasında olmak.

3 ay önce