Gaziantep’te promosyon şoku! Öğretmenlere sunulan rakam tepki çekti
09/04/2026 12:52 | Son Güncelleme : 09/04/2026 16:29
| Müslüm OKATAN
Gaziantep’te promosyon ihalesinde öğretmenlere büyük şok! İşte teklif edilen rakam…
Gaziantep’te Milli Eğitime bağlı olarak görev yapan 35 bin öğretmeni yakından ilgilendiren Promosyon İhalesi gerçekleştiriliyor. Söz konusu ihalede teklif edilen rakam ve katılım gündem oldu.
Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te 700 binden fazla öğrenci okullarda eğitim görüyor. Söz konusu okullarda ise yaklaşık 35 bin öğretmen ve personel görev yapıyor. Söz konusu çalışanları yakından ilgilendiren ve bir türlü çözüm üretilemeyen promosyon ihalesi bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapıldı.
Tek banka katıldı
Saat 14.00’te başlayan ihalede büyük şok yaşandı. Edinilen bilgilere göre daha önce 5’ten fazla bankanın katılım sağladığı ihaleye bu kez yalnızca Halk Bankası katıldı. Söz konusu banka tarafından öğretmenlere 70 bin TL promosyon teklifi yapıldı. Öğretmenlerin büyük tepkisine neden olan ihale, kentte krize neden oldu.
Promosyon ihalesi çıkmaza girdi
Bankaların diğer illerde çalışan eğitim personellerine sunduğu rakamların Gaziantep’te düşük kalması tepkiyle karşılandı. Çıkmaza giren Promosyon İhalesi ile ilgili eğitim sendikaları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tepkisi merak konusu oldu.
