Arama

Türkiye genelinde 50 bin markette Antepsan ürünleri satıyor

Gaziantep’te fıstık yetiştiriciliğinden fıstık ve fıstığa dair tüm ürünleri işleyerek yurtiçi ve yurtdışına birçok ürün ihracatı yapma noktasına gelen ve kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyerek ve gelişerek bir dünya markası haline gelen Antepsan, gücüne güç katmaya, ticari hacmini genişletmeye ve Gaziantep’e ve de Türkiye’ye katma değer sunmaya devam ediyor. Kuruyemiş, fıstık ürünleri türevi ve baklava üretiminde bir dünya markası haline gelen Antepsan’ın Yönetim kurulu Başkanı Murat Bakır, Antepsan’ın kuruluş hikayesinden başlayarak nasıl bir dünya markası haline geldiğine dair haberimizde.

25/09/2023 12:00 | Son Güncelleme : 16/05/2024 13:44 | GAZİANTEPSONNOKTA


Türkiye genelinde 50 bin markette Antepsan ürünleri satıyor

“İşletmemizde en çok işlediğimiz ürün ceviz ve fıstık. İşlediğimiz fıstık ve ceviz yıllık 10 biner tonun üzerinde. Fıstık ve cevizden sonra badem geliyor. Ondan sonra diğer kuruyemiş çeşitleri geliyor. Marketlerden aldığınız kuruyemiş paketlerinin çoğunun arkasına baktığınız zaman ceviz, fıstık, badem Antepsan yazısını görürsünüz. Antepsan denildiği zaman akla direkt olarak baklava geliyor ama kuruyemiş alanında da Türkiye’nin ilk 3 firmasından birisi biziz” diyen Bakır, “İşletmemizin en çok dikkat ettiği konuların başında hijyen gelmektedir. Şu anda 80’e yakın beyaz yaka çalışanımız var. Bu çalışanlardan 10 tanesi gıda mühendisi. Bunun yanı sıra teknikerlerimiz var. Tarladan çıkan ürünün kontrolleri daha tarlada başlar ve bizim o ürünün kabulünü gerçekleştirene kadar dikkat ettiğimiz bir hijyen süreci vardır. Bizim a kalite yani en üst seviyede BRC belgemiz mevcut. Helal sertifikamızdan tutun da tüm belgelerimiz mevcuttur. Yüksek üretim kapasitesine sahip işletmelerde hijyeni korumak oldukça ciddi bir iştir ve biz bu konuya üst düzey önem gösteririz” açıklamalarına yer verdi. 

 

50 BİNE YAKIN MARKETTE ANTEPSAN ÜRÜNLERİ SATILIYOR 

Türkiye’de 50 bine yakın markette Antepsan’ın ürünlerinin satıldığına dikkat çeken Murat Bakır, “Biz BİM, A101, ŞOK ve Migros marketlerine bizim işletmemizde üretilen ürünleri veriyoruz ve onlar bizim ürünlerimizi satıyor. Türkiye’deki kuruyemiş piyasasının yüzde 70’inde Antepsan vardır. Antepfıstığı kavrulmuş ve iç olarak ikiye ayrılıyor. Bu çeşitleri toz haline getirmekten tutun da krema haline getirene kadar birçok ürün elde ediliyor ve birçok farklı şekilde işleniyor.

 

Bunu dünyaya tanıtmak adına büyük çaba sarf ediyoruz ve başarılı da oluyoruz. Türkiye anlamında konuşacak olursak hedeflerimizi tam olarak tutturduk ve hayallerimize kavuştuk diyebilirim. Şimdiki hedefimiz ise dünyada marka olmak. Bizim ülkemizde üretilen fındık ile yabancı bir ülkede bir firma marka olabiliyorsa biz de Antepsan olarak kendi ürettiğimiz ürünlerle dünyada marka olabiliriz. Önümüzdeki yıllarda yıllık 800 bin tona çıkacak olan bölgemizin fıstık rekoltesi ile birlikte fıstığı işleyecek ve bunu ihracat rakamlarına yansıtmaya katkı sağlayacak olan işletmelere ihtiyaç duyulacak diye düşünüyorum. Antepsan bu anlamda ciddi bir yol kat etti ve bu yola hazır bir firma” ifadelerine yer verdi.  

 

ANTEPSAN İÇİN BAKLAVACILIK ÇOK ÖZEL , ÇOK HASSAS BİR KONUMDA 

Bakır, baklava sektörüne nasıl adım attıklarını da anlatırken, şu ifadeleri kullandı: “Antepsan olarak baklavaya adım atmamız da fıstığa olan ilgimizden kaynaklanıyor. Antepli baklavayı sever. Biz de seviyoruz. Fıstık işi ile bu kadar yoğun uğraşırken baklavaya da girmesek olmazdı. Baklavadan beklentimiz para kazanmak değil, çocukken yediğimiz baklavalar aklımdan geçiyor. En iyi fistiK ile, en iyi ustalarla, en iyi yağla, taş fırında o çocukluğumda yediğim baklava lezzetini insanlarımıza sunmak adına baklava sektörüne girdik ve bu alanda da ciddi bir marka olduk. O çocukluğumda yediğim baklava lezzetini elde etmek adına baklavamızı sürekli test ediyoruz ve şimdi o lezzete çok yakın biz lezzet ile baklava üretimi yapıyoruz. Baklavanın üretiminde kullanılan tüm ürünleri en iyi imkanlarda ve en usta ellerde imal ediyoruz. Bizim baklavamızdaki kalitenin sırrı da budur. İyi bir baklava ustası bir gün sonranın hava tahminine bakar ve buna göre baklanın şerbetini ayarlar. Baklavanın ununda, şekerinde, yağında ya da fıstığında ya da diğer ürünlerinden birinde kusur varsa o baklava istenen lezzeti vermez. Ustalarımız bu yetkinlikte ve onlara sunduğumuz ürünleri en iyi işleyecek kapasiteye sahip insanlar. Böyle olunca da lezzet kaçınılmaz oluyor. İyi ve kaliteli bir baklava 2 hafta kendini muhafaza eder. Şekerlenmeden kalır ve kalitesini korur.” 

 

DAVOS’TA BİLE ANTEPSAN BAKLAVALARI TÜKETİLİYOR 

Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü: Gaziantep’te çok ciddi baklava firmaları var ve hepsine saygı duyuyoruz. Biz en iyilerin ligindeyiz ve ciromuz ciddi bir seviyeye ulaştu bu anlamda. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Yurtdışına baklava gönderiyoruz, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin hemen her iline baklava gönderiyoruz. Havalimanı’nda da iki tane şubemiz bulunuyor, şehir merkezinde de şubemiz mevcut ve Türkiye’nin her şehrine bir günde baklava ulaştırabiliyoruz. Yurtdışına da 4-5 günde baklavamızın bulunduğu kargomuz ulaşıyor. Baklavamızda hiçbir kimyasal ürün bulunmuyor. Bu da baklavamızın taze kalmasını sağlıyor. Dubai’ye, İsviçre’ye baklava gönderiyoruz ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. İsviçre’de de bayimiz var. Davos Zirvesi’nde bile bizim baklavamız yeniliyor.” 

 

ANTEPSAN’IN 5 YILLIK HEDEFİ ÇOK BÜYÜK 

“Bizim baklavamızın yanı sıra kremamız da başka ülkelerde ciddi rağbet görüyor. Amerika sofralarında şu anda Antepsan kremaları yeniliyor. Biz bu anlamda da markalaşıyoruz ve bizim bu ürünlerimiz bu ülkelerde ciddi şekilde markalaştı ve oldukça fazla şekilde tüketiliyor” diyen Bakır, “Önümüzdeki beş yıl içinde Antepsan'ı tüm dünyada tanıtabilmeyi hedefliyoruz. Hedeflerimiz arasında büyük bir çikolata fabrikası kurmak var. Amerika ve Avrupa’da şirketlerimizi açıyoruz. Tüm dünyaya hitap etmek için mutlaka depolarımızın olması lazım. Amerika'da açtığımız şirket üretim de yapacak. Bu üretimi dünyanın büyük market zincirlerine oradan sağlamayı planlıyoruz. Yani hem Amerika'dan hem Türkiye'den Avrupa'da da tabii ki depomuz, dağıtım ağımız olacak. Bunun için şu anda girişimlere başlandı. Şu an şirketler kuruluyor, depolar kuruluyor ve Amerika'da da bir hazır üretim tesisi almayı planlıyoruz. Gerekli girişimlerimiz ve yatırılarımız sürüyor. Bunlar tamalandığında antepsan tam olarak dünya markası oldu diyeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

ANTEPSAN TÜM FUARLARDA VAR 

Antepsan’ın büyük ve kapsamlı fuarların tamamında yer aldığına dikkat çeken Bakır, “Büyük fuarların hepsinde Antepsan’I görebilirsiniz. İhracatımızın olmadığı ülke yok diyebiliriz. Tüm dünyaya ihracat yapıyoruz. Ihracat taleplerine yetişmek için de bir tane daha fabrika açtık ve Nizip’te de hazır vaziyette bir fabrikayı satın aldık ve burada da üretim kapasitemizi hemen devreye koyacağız. Yurtdışına yağacağımız ticaret kapasitemizi, yani ihracatımızı yeni yaptığımız yatırımlarla 4 katına çıkaracağız” diye konuştu. 

 

ANTEPSAN LEZZET VE KALİTE KELİMELERİ İLE ÖZDEŞLEŞTİ 

Antepsan’ın lezzet ve kalite kelimeleri ile özeşleşen bir firma olduğuna vurgu yapan Bakır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Antepsan’I tek kelimeyle özetleyecek olursak, kalitedir. Antepsan dediğimiz zaman sizin unutamayacağınız, aklınızda kalacak en önemli şey kalite ve lezzeti olur. Siz Antepsan'ın herhangi bir ürününü yediğiniz zaman bir daha başka bir yerden bir ürün bunu samimiyetimle söyleyeyim, yiyemezsiniz. Lokumundan tutun da baklavasına, çikolatasından kremasına, fıstığında tüm ürünlerine kadar bizim işimiz lezzet ve kalitedir

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Ekonomi alanında düzenlemeler içeren 80 maddelik kanun teklifi görüşmeleri başladı

Ekonomi alanında düzenlemeler içeren 80 maddelik kanun teklifi görüşmeleri başladı

Ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi.

5 ay önce
Kamu görevlilerine yapılan fazla ödemenin tahsilatının esasları belli oldu

Kamu görevlilerine yapılan fazla ödemenin tahsilatının esasları belli oldu

Kamu görevlilerine fazla ve yersiz gibi nedenlerle yapılan ödemelere ilişkin takip ve tahsis işlemlerine özgü esaslar düzenlendi.

5 ay önce
Zirve tekrardan değişti: Türkiye'nin en zengin listesi güncellendi listede Gaziantep'den o isim de var

Zirve tekrardan değişti: Türkiye'nin en zengin listesi güncellendi listede Gaziantep'den o isim de var

Türkiye'nin en zengin listesi güncellendi listede Gaziantep'den o isim de var

3 ay önce