Arama

ŞEHİTKAMİL’İ, DAHA YAŞANABİLİR KILAN YATIRIMLAR PEŞ PEŞE YAPILDI

25/01/2024 08:52 | Son Güncelleme : 16/05/2024 15:46 | GAZİANTEPSONNOKTA


ŞEHİTKAMİL’İ, DAHA YAŞANABİLİR KILAN YATIRIMLAR PEŞ PEŞE YAPILDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden biri olan Şehitkamil’de; kültür, sanat ve eğitim yatırımları art arda yapıldı. Projelerin mimarı Başkan Fadıloğlu, “Daha yaşanabilir bir Şehitkamil, daha yaşanabilir bir Gaziantep, daha yaşanabilir bir Türkiye için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.

 

Göreve başladığı günden bugüne çok önemli kültür, sanat ve eğitim yatırımları gerçekleştirerek bu alanlarda emek veren kişilerin her koşulda en önemli destekçisi olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil’in özelinde Gaziantep’in yaşanabilir kentler sıralamasında üst sıralarda yer almasına önemli katkılar sundu. Çağın gereklilikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda planlama yaptıklarını kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yatırımları da bu yönde yaptıklarını söyledi.

 

AŞK VE ŞEVKLE ÇALIŞTIK, ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDİYORUZ

“Geleneksel belediyecilik anlayışında akla altyapı ve üstyapı hizmetlerinin hayata geçirilmesinden sorumlu bir kamu tüzel

 

tanımında da bir genişleme söz konusu oldu. Artık belediyecilik, hizmet edilen kentin yalnız alt ve üstyapısıyla ilgilenen bir kamu kurumu değil, aynı zamanda o kentin sosyal ve kültürel hayatına yön veren, bu amaçla sosyal ve kültürel birçok içerik oluşturma yükümlülüğü bulunan bir yapıya dönüşmüş durumda. Şehitkamil Belediyesi olarak bizler, bunun bilincinde olarak yıllardır sosyal ve kültürel alanda yapmış olduğumuz çalışmalarla hem sosyal belediyecilik anlayışını yansıtmaya çalıştık hem de kültür sanat alanında gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetlerle şehrin kültürel ve sanatsal çehresini değiştirmeye ve geliştirmeye gayret ettik. Şehitkamil Belediyesi olarak Gaziantep’in tarih, kültür ve sanat hayatına birçok eser kazandırdık. Şehri popüler kültüre mahkûm etmek yerine; kültür sanat hayatına, hafızasına ve milli kimliğine katkı sağlayacak nitelikli çalışmalar yaptık. Neşri için çaba sarf ettiğimiz yayınlarımızla da yaşadığımız şehrin kültürel hafızasının oluşumuna ciddi bir katkı sağladık. Şehitkamil Belediyesinin şehir kimliği ve hafızasının oluşumu için tarih, arkeoloji, müzik ve şehircilikle ilgili hazırlamış olduğu 38 eser mevcuttur. Şehir, medeniyet demektir. Medeniyet şehirleri de kültürel hafızası olan şehirlerdir. Bu hafıza ancak o şehre doğru yatırım yapan idareciler eliyle olur. Gaziantep’in medeniyet şehirleri arasındaki yerini alması için aşk ve şevkle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.”

 

Daha önce Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) ve Şehitkamil Sanat Merkezi’ni (ŞSM) tamamlayarak hizmete sunduklarını anımsatan Başkan Fadıloğlu, daha sonra 2021’in sonlarında yapımına başladıkları D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Bakan Hakan Fidan, Brüksel'de bugün yapılacak olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

5 ay önce
Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde sahile inen bir grup, 24 derece sıcaklığındaki denizde 6 saat boyunca sörf yaparak denizin tadını çıkardı.

5 ay önce
'Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi'yle engellilerin yüzü güldü

'Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi'yle engellilerin yüzü güldü

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesinin projesi kapsamında hayırsever desteğiyle 150 engelliye akülü araç hediye edildi.

5 ay önce