Arama

İMO'da kongre heyecan

18/01/2024 15:55 | Son Güncelleme : 16/05/2024 05:25 | GAZİANTEPSONNOKTA


İMO'da kongre heyecan
  1. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nde kongre heyecanı yaşanıyor. Çağdaş Toplumcu İnşaat Mühendisleri Grubu, iki yıldan bu yana başarılı çalışmaları ile gerek inşaat mühendislerinden gerekse de kamuoyundan büyük takdir gören Şube Başkanı Burkay Güçyetmez'i yeniden aday gösterme kararı aldı. 

 

6 Şubat depremlerinin ardından kamuoyunun  bilgilendirilmesi, hasarlı binaların durumu ve kentin muhtemel depremlere hazırlanması konusunda deprem sonrası sürece yön veren İMO Gaziantep Şubesi, geçtiğimiz ay düzenlediği Deprem Çalıştayı ile de önemli bir etkinliğe imza attı. 

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesinin 16. Olağan Genel Kurulu ve Seçimlerinin 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Kurulları; geçmişten geleceğe güçlenerek çıkan, demokratik süreçleri içeren ve İnşaat Mühendisleri Odası için hep daha iyiyi hedefleyen süreçlerdir" dedi. 

Başkan Güçyetmez, üyelerin de yoğun katılımıyla düzenlediği toplantıda, genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı. "Odamız; meslek mensuplarının onur, hak, yetki ve mesleki çıkarlarını korumak, çalışma koşullarını iyileştirmek, işsizlikle mücadele etmek gibi görevlerinin yanı sıra, kamu faydasını gözetmek, sağlıklı ve güvenli yapıların oluşturulmasını sağlamak, toplumun ve toplumsal değerlerin yanında olmak gibi çok önemli ve vazgeçilemez çalışma alanlarına sahiptir" diyen Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti:  

"İMO, insan odaklı bir meslek odasıdır. İnsana dair ne varsa, mesleğimizle ilgilidir. İnşaat mühendisliği, güvenli ve sürdürülebilir yapılaşma açısından önemi ve gerekliliği tartışılamaz bir meslek alanıdır. Yapı üretiminin, insanların can ve mal güvenliği açısından en kritik üretim faaliyetlerinden biri olduğu dikkate alınırsa bu üretimin doğru bir şekilde planlanması, gerçekleştirilmesi ve denetlenmesi açısından inşaat mühendisleri hayati bir rol oynamaktadırlar.

 

 

mühendisliği, güvenli ve sürdürülebilir yapılaşma açısından önemi ve gerekliliği tartışılamaz bir meslek alanıdır. Yapı üretiminin, insanların can ve mal güvenliği açısından en kritik üretim faaliyetlerinden biri olduğu dikkate alınırsa bu üretimin doğru bir şekilde planlanması, gerçekleştirilmesi ve denetlenmesi açısından inşaat mühendisleri hayati bir rol oynamaktadırlar.

 

Böylesine önemli ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu çalışma alanlarına sahip bir meslek kuruluşu olan Odamızın köklü birikimini geleceğe taşıyabilmesi için iki yıl önce çıktığımız bu yolda kısa sürede başarılı çalışmalar gerçekleştirdik.6 Şubat depremleri sonrası Oda tarihimizin en zorlu süreçlerini yaşadık. Odamıza ve mesleğimize en fazla ihtiyaç duyulan bu dönemde doğru süreç yönetimimiz ile bilgi birikimlerimizi toplum faydasına sunan önemli çalışmalar yaptık. Birleştirici, tecrübeli, idealist ve tutarlı bir yönetim anlayışımızla güçlü bir ses olduk.

 

TÜRKİYE'DE SES GETİREN ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

 

 

meslek ilkelerini ön plana çıkaran, İnşaat Mühendisleri Odasının ve meslektaşlarımızın faydasını öncelik olarak benimseyen bir anlayışın devamıdır. Çağdaş Toplumcu İnşaat Mühendisleri olarak bu zorlu dönemde; beraber yönetme ve beraber üretme ilkesini benimseyen, üyeler arasında ayrımcılık yapmayan; bütünleştirici ve birleştirici tutumdan yana, diğer meslek örgütleri ve kurumlarla sağlıklı iletişim ve işbirliği içerisinde, toplumcu, katılımcı aynı zamanda İnşaat Mühendisleri Odasının tarihsel değerlerini sahiplenen, emekten yana olan bir anlayışıyla ve özellikle üyelerimizin yoğun talepleri ile içinde bulunduğumuz bu zorlu koşullarda mesleğimize, meslektaşlarımıza ve topluma  hizmet etmek için yolumuza güçlü adımlarla devam edeceğiz. Üyelerimizi meslek odamızı sahiplenmeye, dayanışmaya, meslek ilkeleri ışığında bir araya gelmeye davet ediyoruz."

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bruno Fernandes: Tek hedefimiz Galatasaray'ı yenmek

Bruno Fernandes: Tek hedefimiz Galatasaray'ı yenmek

Manchester United'ın Portekizli orta saha oyuncusu Bruno Fernandes, Galatasaray maçı öncesi konuştu.

5 ay önce
MEHMET NACİ ÖZKALALI, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU

MEHMET NACİ ÖZKALALI, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Mehmet Naci Özkalalı, Şehitkamil halkının desteğini bekliyor.

4 ay önce