Arama

GTB BAŞKANLARI 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

22/04/2024 08:51 | Son Güncelleme : 02/05/2025 20:25 | Müslüm OKATAN


GTB BAŞKANLARI 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

23 Nisan 1920’nin Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydeden GTB Başkanları kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millet iradesine bırakıldığı, milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz.

Anadolu topraklarında düşman işgaline karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin tüm sevk ve idaresinin yapıldığı, milli mücadelenin ana karargâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyetimize giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlamıştır.

Kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri olarak kabul edilen TBMM’nin 23 Nisan 1920 günü açılması millet egemenliğinin resmen hayata kazandırılmasını sağlamıştır. Bu tarihi gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millî egemenliği sonsuza kadar yaşatacak çocuklarımıza ve dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramla onlara duyduğu güven, inanç ve sevgisini açıkça ortaya koymuştur. Bu bağlamda kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bizlere düşen en büyük görev Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacak, daha müreffeh yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızı ilim ışığında, vatanına, milletine bağlı, milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak yetiştirmektir.

Şanlı bayrağımızı ebediyen dalgalandıracak olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 104. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.'

 

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

UKMER Gaziantep İl Başkanı Meryem Zerrin EKİCİOĞLU ,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

UKMER Gaziantep İl Başkanı Meryem Zerrin EKİCİOĞLU ,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

UKMER Gaziantep İl Başkanı Meryem Zerrin EKİCİOĞLU ,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

1 gün önce
Abdulkadir Konukoğlu Mezun Olduğu İlkokulda

Abdulkadir Konukoğlu Mezun Olduğu İlkokulda

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 64 yıl önce mezun olduğu Ahmet Çelebi İlkokulu’nda, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

4 gün önce
Burkay Güçyetmez; “Deprem Türkiye’nin Beka Sorunudur”

Burkay Güçyetmez; “Deprem Türkiye’nin Beka Sorunudur”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, İstanbul’da meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Deprem Türkiye’nin beka sorunudur” dedi.

1 hafta önce