Arama

Erdoğan: Şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar durmayacağız

04/02/2024 16:34 | Son Güncelleme : 03/05/2025 00:05 | Müslüm OKATAN


Erdoğan: Şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar durmayacağız

Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla, üstyapısıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durmayacağız"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla, üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsalıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gaziantep'in de aralarında olduğu 11 şehrimizin 124 ilçesiyle 7 bin köy ve mahallesini vuran 14 milyon insanı etkileyen asrın afetinin üzerinden 1 yıl geçmişken yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Dün Hatay'da, bugün Gaziantep'te, salı günü Kahramanmaraş'ta, çarşamba günü Şanlıurfa'da, perşembe günü Adıyaman'da, cuma günü Elazığ'da hak sahiplerine ilk konutları teslim ediyoruz. Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsalıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten kazadan beladan muhafaza eylesin."

"GAZİANTEP BÖLGESEL BİR MERKEZ HÂLİNE GELDİ"

Ülkenin önde gelen sanayi, ticaret, tarım şehri Gaziantep'in dev adımlarla büyümesini yakından takip ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart akşamına hazır mıyız? Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, durmadan usanmadan çalışmaya var mıyız? Cumhur İttifakı olarak inşallah Gaziantep'imizde el ele vererek, gönül gönüle vererek ve dayanışma içerisinde Gaziantep'te yeni bir dönemin başlamasına hazır mıyız?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem hükûmet hem belediyeler olarak yaptıkları yatırımlarla şehrin önünü açmayı, gelişmesine destek vermeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, "Açılışını yaptığımız hastanemiz şehrin güney kesimindeki sağlık hizmetleri talebini karşılayacaktır. Maşallah, Gaziantep sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla ülkemiz sınırlarını aşıp bölgesel bir merkez hâline geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Gaziantep Şehir Hastanesi ve açılışı yapılan diğer eserlerin yapımında emeği geçenleri tebrik etti.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte törenin ardından çocukları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterin, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğraması sonucu yaralanan ve tedavisi süren yaralı teknisyen Emrah Yıldız'ın ailesiyle de görüştü.

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

BAŞKAN HOŞAF’TAN BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR

BAŞKAN HOŞAF’TAN BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Şahinbey Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Şahinbey Parkı’nda kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yılda yoğun ilgi gördü. Şahinbey Belediyesi çalışanlarının aileleri ile birlikte katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde halaylar çekilip, hediyeler verildi. HİZMET-İŞ Sendikası Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf her yıl geleneksel hale getirilen kutlamalara verdiği destekten dolayı işçilerle birlikte Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

9 saat önce