Bu fiyatlara kim dur diyecek?
Gastronomi Kenti'nde bazı aç gözlü esnafın para hırsı nedeniyle şehir imajı zedelenirken, vatandaş da dışarıda yemek yiyemez hale geldi.
12/06/2024 08:55 | Son Güncelleme : 17/06/2025 06:47
| Müslüm OKATAN

Yeme içme sektöründeki pahalılığın önlenememesi, Gaziantep’in imajını da yerle bir etti. Gastronomi unvanını alan kent artık, ‘GASTRO-KAZIK’ kenti olarak anılmaya başlandı.Bunun son örneği olarak bir vatandaş, Orkide pastahanesi'nde yediği kahvaltının 4219 tl fişini paylaştı.
Gaziantep'te 3 kişinin Orkide Pastahanesi'nde yediği kahvaltının maliyeti dudak uçuklattı. 4 bin 219 lira ödenen aynı kahavaltının Şanlıurfa’da Göbeklitepe Gastronomi Merkezinde tutarı ise neredeyse yarısı kadar.
Gaziantep'te 3 kişinin yediği kahvaltın̈ın maliyeti adeta dudak uçuklattı. Gaziantep’in bilinen ünlü Orkide Pastahanesi gelen hesap keyifleri kaçıracak cinsten.Serpme kahvaltı 3 kişilik 1500 tl, 1 adet Katmer 500 tl, 3 kisilik Portalak suyu 345 TL fiyat çekildi. Hesap sonrası şoka giren aile bir daha dışarıda yemek yemeye ise tövbe etti!
Sosyal medyada paylaşılan bir adisyonu görenler şaşkınlığını gizleyemedi.
NEDEN BU KADAR ARTTI?
Yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, fiyatların bu kadar artmasında Gastronomi Festivalinin de etkisinin olduğunu düşünüyor. Gaziantep dışından misafirliğe gelen ve toplamda 3 kişinin yediği kahvaltının maliyeti ise 4219 TL.. Bu arada 3 sene önce fiyatlar uygunken kalite daha yüksekti.Pahalı sattıkları yetmezmiş gibi kaliteden Gaziantep’te yeme içme sektöründeki pahalılık nedeniyle yemek yemek artık vatandaşların sikayeti ardi arkasi kesilmiyor.






Bunlar da ilginizi çekebilir
Didem Dinleyici Artık Gaziantepsonnokta'da Yazacak
17 saat önceUğur, “Biz iftirayla değil, hizmetle konuşuyoruz dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, at ve eşek eti skandalı üzerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne iftira atıldığını ve bunun üzerinden siyasi rant elde edilmek istendiğini ifade etti. Uğur, “Biz iftirayla değil, hizmetle konuşuyoruz^ dedi. Büyükşehir Belediye Başkan vekili Halil Uğur, at ve eşek eti skandalı ile ilgili yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin konuya dahil edilmek istenmesine sert tepki gösterdi.
4 gün önce