Arama

İşte Gaziantep’in yeni belediye başkanları!

01/04/2024 03:13 | Son Güncelleme : 29/04/2024 19:46 | Müslüm OKATAN


İşte Gaziantep’in yeni belediye başkanları!

 

31 Mart Yerel Seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre, Gaziantep Büyükşehir ve 9 ilçe belediyesinin yeni belediye başkanı belli oldu

31 Mart Mahalli seçimleri Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de sürpriz sonuçları getirdi. İlçelerde CHP Şehitkamil, Nizip ve Karkamış belediyelerini kazandı.

FATMA ŞAHİN  YERİNİ  KORUDU 

2019 seçimlerinde 494 bin 905 oy alan ve o yüzdesi 53,97 olan Fatma Şahin’in Türkiye geneline bakıldığında AK Parti'nin seçim kazanan başkanı oldu. Şahin bu seçimde 38 oy oranıyla seçimi kazanan isim oldu. CHP’nin adayı Muzaffer Ertürk ise aldığı oy ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Ertürk, yüzde 29,20 üzerinde oy alırken, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Şükrü Yılmaz yüzde 17’lik oy oranı ile üçüncü parti oldu. 

ŞEHİTKAMİL'DE UMUT YILMAZ DÖNEMİ 

3 dönemden bu yana Şehitkamil belediye başkanlığı görevini sürdüren Rıdvan Fadıloğlu, bu seçimde koltuğunu CHP Adayı Umut Yılmaz’a kaptırdı. Fadıloğlu en yakın rakibi Umut Yılmaz karşısında yenilgiye uğradı.

TAHMAZOĞLU’NUN OYU DÜŞTÜ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ilk defa bu seçimde oyu düştü. Tahmazoğlu’nun oyu  yüzde 50’lerde kaldı.

 

CUMHUR İTTİFAKININ KAYBETTİĞİ İLÇELERDE KAZANAN İSİMLER

Oğuzeli’ndeki seçimlerde Bekir Öztekin yüzde 38.65 oranında, Sait Kılıç ise 36,44 oranında oy aldı. Yavuzeli’nde Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kaya,Nurdağı’nda AK Parti adayı Mehmet Yıldırır,İslahiye’de AK Parti adayı Kemal Vural,Nizip’te kazanan CHP adayı Ali Doğan, oldu.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Gaziantep'te MHP'de Adaylar Açıklandı

Gaziantep'te MHP'de Adaylar Açıklandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep'te Araban, Oğuzeli ve Karkamış Belediye Başkan adayları belli oldu.

3 ay önce