Arama

İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez: "Belediyelerin önceliği depreme dirençli kentler olmalı"

02/04/2024 09:28 | Son Güncelleme : 29/04/2024 20:24 | Müslüm OKATAN


İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez: "Belediyelerin önceliği depreme dirençli kentler olmalı"

Yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren İMO Şube Başkanı Güçyetmez, "Öncelikle seçim sonuçlarının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin'i, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu,  Şehitkamil Belediye Başkanı seçilen Umut Yılmaz'ı ve diğer ilçe belediye başkanlıklarına seçilenleri tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.
Gaziantep'in deprem kuşağında yer aldığını ve 6 Şubat depremlerinin acılarının tazeliğini koruduğun ifade eden İMO Şube Başkanı Güçyetmez,  açıklamasında şunları söyledi:
"Yeni dönemde belediyelerin ilk gündem maddesi deprem olmalı. 6 Şubatta yaşadığımız büyük acıları tekrar yaşamamak için deprem gibi doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemekten başka çaremiz yok. Bunun için de bilimin ışığından ayrılmadan depreme dirençlik kentler oluşturmalıyız. Belediyelerimiz önümüzdeki dönemde depreme dirençli kentler konusunu hep gündemin ilk maddesi yapmalı ve gündemden düşürmemelidir. Şehrimizde barınma sorunu büyük bir sorun haline gelmiştir. Vatandaşların barınma sorununa yönelik çalışmalar hızlandırılmalı ve güvenli yapı stokları artırılmalıdır. Riskli yapı stoku belirlenmeli, yapı envanteri çıkarılarak belirli bir risk sırası ile tüm binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi zorunlu hale getirilmelidir.Kentsel dönüşümde kamu yararı gözetilmeli, dönüşüm sosyal, ekonomik ve mekânsal gelişmenin bir bütünü olarak ele alınmalıdır.Depreme hazırlık çalışmalarına ilgili tüm kurum ve kuruluşlar katkı sunmalı ve ortak akılla hareket edilmelidir."

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Bakan Hakan Fidan, Brüksel'de bugün yapılacak olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

5 ay önce
Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde sahile inen bir grup, 24 derece sıcaklığındaki denizde 6 saat boyunca sörf yaparak denizin tadını çıkardı.

5 ay önce
'Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi'yle engellilerin yüzü güldü

'Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi'yle engellilerin yüzü güldü

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesinin projesi kapsamında hayırsever desteğiyle 150 engelliye akülü araç hediye edildi.

5 ay önce