Arama

CHP Gaziantep’te Sular Durulmuyor: Benli İstifa Etti, Kimse Konuşmuyor!

26/06/2025 11:29 | Son Güncelleme : 01/10/2025 08:47 | Müslüm OKATAN


CHP Gaziantep’te Sular Durulmuyor: Benli İstifa Etti, Kimse Konuşmuyor!

AddText_06-12-07.38.05-i684a59bb07a40.jpg

 

CHP'de Şok İstifa: Ceren Benli Gitti, Parti Sessizliğe Büründü!

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ceren Benli’nin partisinden istifa ettiğini açıklaması, Gaziantep siyasetinde adeta deprem etkisi yarattı. CHP’nin önemli isimlerinden biri olarak bilinen Benli’nin kararı sadece partililerde değil, kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı. Ancak en dikkat çekici detay, bu istifanın ardından CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu ve Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım’ın derin sessizliği oldu.

Benli, Gaziantepsonnokta'ya yaptığı açıklamada, istifasının gerekçelerini kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmedi. Partide yaşanan fikir ayrılıkları, dışlanmışlık hissi ve yerel örgüt içindeki işleyişe dair eleştirilerini açıkça dile getiren Benli, “Ben partime değil, bazı tutumlara karşı duruyorum” diyerek istifasının kişisel bir hesaplaşma olmadığını vurguladı.

Ancak ne il başkanlığından ne de ilçe başkanlığından konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Bu durum, “CHP’de ne oluyor?” sorusunu gündeme taşırken, parti tabanında da huzursuzluğa neden oldu. CHP tabanındaki bazı isimler sosyal medyada, “Bu sessizlik krizi daha da derinleştiriyor” yorumlarında bulundu.

Siyaset kulislerinde ise Benli’nin istifasının tekil bir olay olmadığı, parti içinde büyüyen rahatsızlıkların bir yansıması olduğu konuşuluyor. Özellikle kadın üyeler ve gençlik kolları cephesinde benzer istifaların gelebileceği öne sürülüyor.

CHP Gaziantep örgütü, Ceren Benli'nin istifasıyla birlikte zor bir sınavla karşı karşıya. Süreci nasıl yönetecekleri ve kamuoyuna ne zaman ve nasıl bir açıklama yapacakları merakla bekleniyor.

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Anahtar Parti, Gaziantep Araban’da tarih yazdı

Anahtar Parti, Gaziantep Araban’da tarih yazdı

Gaziantep’in Araban ilçesi, uzun yıllardır görülmemiş bir siyasî buluşmaya ev sahipliği yaptı. Anahtar Parti’nin 1. Olağan İlçe Kongresi, binlerce vatandaşın katılımıyla tarihi bir gün olarak hafızalara kazındı.

1 ay önce
Anahtar Parti Gaziantep il Başkanı Murat Üzümcü’den çarpıcı açıklama

Anahtar Parti Gaziantep il Başkanı Murat Üzümcü’den çarpıcı açıklama

Türkiye’nin en büyük sessiz krizlerinden biri sanal kumardır” diyen Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, yasa dışı dijital bahis ağlarının genç nesli hedef aldığını ve devletin bu tabloyu izlemekle yetindiğini vurguladı

2 ay önce