Arama

6 ŞUBAT 2023 / 04:17….

05/02/2024 05:50 | Son Güncelleme : 16/05/2024 21:07 | Müslüm OKATAN


6 ŞUBAT 2023 / 04:17….

 

Asrın felaketinin yıl dönümü.

Ne kadar can kaybımız olduğunu dahi doğru düzgün bilmiyoruz. Nice ne oldukları hakkında en ufak bir bilgimiz olmayan kayıplarımız var. Sanırım bu travmayı  hiçbir zaman atlatamayacağız.

Allah bir daha ne bize ne hiç kimseye böyle bir şeyi yaşatmasın.

Dua edelim. Etmeyelim demiyorum ama bunca can kaybı verdikten sonra hala ders almadık ve hala hiçbir şey yapılmıyor.

Yıllarca dilim döndüğünce köşe yazılarımda kendimce anlatmaya çalıştım.

Şehir planlamasını sağlam binaların nasıl olması gerektiğini, yatay mimarinin önemini velhasıl kelam defalarca yazdım, çizdim. Ama sesimi duyuramadım. Hoş beni kim dinlerdi ki? Onca bilim adamları, akademisyenler bas bas bağırdı, çağırdı, söyledi. Onları kim dinledi ki beni dinlesinler?

Bir yerel seçim arefesindeyiz ve yine aynı tas aynı hamam. Partiler düşmüşler “Kimi aday yapalım? Nasıl seçim kazanırız? Pastadan payımıza en büyük dilimi nasıl kazanırız?” derdine.

Yeni deprem yönetmeliği yapıldı güya, akıllara ziyan bir yönetmelik. Ne idüğü belirsiz eskisinin üzerine yama yapılmış birkaç ekleme ile yeni yönetmelik yapıldı.

Yeni yönetmeliği geçtik , hali hazırdaki depreme dayanıksız binaları bir program içerisinde dönüştürmeyi bırak “deprem öncesi başvurusu” deyip hala eski deprem yönetmeliğine göre inşaat ruhsatları verildi.

Tamam da halk olarak biz neden ders almıyoruz ki bu partilere sizin parti programınız nedir? Adayınızın liyakati nedir? Ne kadar iyi bir belediyecilik sergileyecek? Bu deprem hakkında neler yapacak? Neden sorgulamıyoruz?

Varsa yoksa ahbap çavuş ilişkileri, kokuşmuş rant devşirmeleri bir lop kavgası halk olarak da el alkış deyip alkışlıyoruz bizimle dalga geçen yöneticileri, itiraf gibi söylemleri, aba altından sopa gösterenleri. Yazık çok yazık…

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin iki yıl içinde insansı robotları seri üretmeyi planlıyor. Peki uzmanlar, teknolojinin 2035 yılına kadar dünyayı nasıl değiştireceğini düşünüyor?

5 ay önce
İKİDİR AYNI

İKİDİR AYNI

4 ay önce